19 Ocak 2012 Perşembe

‘Gerçek’ saat üreticisi Tag Heuer'den Işık Hızı ''Tag Heuer Mikrogirder'' ... .. .


Tag Heuer, mekanik (pilsiz/vücut hareketiyle çalışan) saat dünyasında çığır açacak bph (beats per hour/pandülün saat başına yaptığı vuruş) hızına sahip bir modelle karşımızda.

Bildiğiniz gibi mekanik saatlerde saniye tık tık atmaz, akıyormuş gibi görünür. Saatin bph değeri ne kadar yüksekse saniye kolu da o kadar kesiksiz işler, yani saniye kolu daha kısa aralıklarla atar ve göz onu akıyormuş gibi algılar.

İsviçreli Tag Heuer markası da, 1860’dan bu yana gelen tecrübesini en son modeli Mikrogirder ile gözler önüne seriyor ve 7.200.000 bph değeriyle herkesi şaşırtıyor. Bu demek oluyor ki Mikrogirder’in saniye kolu, saniyenin 1/2000 hızıyla atıyor. Normal bir mekanik saatin ortalama bph değerinin 28.000 olduğu düşünülürse, Tag Heuer 250 kat daha hızlı çalışarak saat dünyasında ışık hızına ulaşıyor.

Tasarım konusuna gelince de karşımıza klasik Tag Heuer şıklığı çıkıyor. Modern, pürüssüz ve parlak kasa, siyah kadran, siyah kayış ve saatin hızına gönderme yapan altın rengi 2000 rakamı dikkat çekiyor...






1 yorum:

  1. merhaba bende 5/10000 mıkrogırder var yardımcı olabilir misiniz instagramım mustaf__ayyildiz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geçmiş

Ara